Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Как пандемията влияе на транспортните проекти?

Товарният транспорт беше единственият бранш, който не спря макар и слабите затруднения, твърди доц. д-р Борислав Арнаудов

Как пандемията влияе на транспортните проекти?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията от коронавирус не оказа влияние върху изпълнението на транспортните проекти. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар към катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" към УНСС.

„Товарният транспорт беше единственият бранш, който не спря макар и слабите затруднения, докато се оформят зелените коридори“, заяви гостът.

Арнаудов заяви, че по повод 70-годишнината на катедрата е била организирана среща с бизнеса, на която на живо са присъствали представители на 20 компании и още толкова онлайн.

„На тази кръгла маса се обсъдиха перспективите за съвместни действия между бизнеса и образованието. Те ни казаха какво очакват от нас и ние – от тях, за да създадем възможно най подготвените кадри“, разказа той.

По отношение на обучението в момента гостът обясни, че от началото на академичната година е бил прилаган хибриден модел с онлайн лекции и присъствени обучения, но след последната заповед на здравния министър отново се е преминало изцяло онлайн, както през втория семестър миналата година.

„По-трудно е защото нямаме физическия контакт със студентите“, каза той.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Минималната работна заплата става 650 лева, реши кабинетът